Shindo®

Japanilainen Shindo® 

on lempeää, rauhallista meridiaanilinjoihin kohdistuvaa venyttelyä. Shindo® auttaa kehoa vapautumaan tunnejännityksestä sekä virkistää kehoa ja mieltä.

Venytykset ovat yksinkertaisia ja ne tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen ja arvostaen. Venytyksessä otetaan hengitys tietoisesti mukaan ja liikkeen annetaan vaikuttaa kullekin sopivan ajan, kuitenkin vähän itseään haastaen. Myös alkuasentoon palataan ajatuksella ja rauhallisesti.

Shindo-venytykset sopivat lähes kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Käytämme tyynyjä ja vilttejä apuna tukemaan venyttelyasennon mahdollisimman mukavaksi.

Shindo® on oivallinen tapa rentoutua ja pysähtyä tähän hetkeen.

Tilauksesta myös omille ryhmille ja TYKY-päivän ohjelmaksi.

Tervetuloa mukaan rentoutumaan!

Shindo® hoidot ja yksilöohjaus

Shindo-hoito tehdään patjan päällä lattialla. Hoito tehdään vaatteiden läpi eli varaathan itsellesi joustavat, mukavat vaatteet. Asenne hoitamisessa on sama kuin venyttelyssä eli sydämellinen ja kunnioittava.

Erittäin rentouttava hoito vaikuttaa meridiaanien kautta koko kehoon vapauttaen tukoksia ja vahvistaen omaa elinvoimaa. Hoito tehdään käsillä, tuetulla kyynärpäällä. jalkapohjilla tai jaloilla eri voimakkuuksilla painelemalla. Hoitoa voidaan tehdä päästä varpaisiin.

Kokeile!

Oma kokemukseni Shindosta

Shindo on enemmän kuin venyttelyä. Minulle se on keino hoitaa itseäni. Olen oppinut kuuntelemaan omaa kehoani, omia tunteitani ja mikä minulle oli tärkeintä opinut päästämään tunteista ja ajatuksista irti. Olen oppinut hengittämään ja rentoutumaan. Tärkeitä taitoja näinä kiireisinä aikoina! Pysähdy, huokaise ja rentoudu!

Shindo tunnilla ohjaajan lempeä kosketus auttaa vapauttamaan mm.lihaskireyksiä. Kunnioittava kosketus ja läsnäolo auttavat löytämään rentoutumisen tunteen. Shindo on sydämen puhetta sielulle.

Omalla kohdalla niska-hartiajännitykset ovat hävinneet. Nukun paremmin ja olo on levollinen.

Shindo® ohjaajakoulutus 4op 112t

Ohjaajakoulutus antaa valmiudet ja oikeudet Shindo venyttelyryhmien ohjaamiseen sekä näiden harjoitusten ykstyisohjaamiseen asiakkaille. Koulutus antaa myös oikeuden käyttää Shindo®-tavaramerkkiä kyseisen toiminnan harjoittamiseen.

Menetelmään kuuluu rentoutus-ja tasapainoharjoituksia, painantatekniikoita ja keskittymistä yhdistettynä meridiaanivenytyksiin. Shindon lämmin, kunniottava kosketus ja tuki ovat tärkeässä osassa venyttelyn tehostamisessa kuin hoidoissakin.

Shindo-hoidoista opitaan tässä koulutuksessa jo selkähoitoa, Freefall-hartiahoito, varvashoito sekä jalkojen ja käsien hoitamista laajemminkin. Hoitotaitojasi voit ohjaajakoulutuksen jälkeen käyttää vasta lähipiirissäsi, mutta tämä koulutus on perusta Shindon syventäville opinnoille sekä varsinaiselle hoitaja- ja kouluttajakoulutukselle sekä Jomon-ohjaajakoulutukselle.

Shindoa voidaan soveltaa erilaisille ryhmille mm. lapset ja nuoret ja työyhteisöille. Shindo-ohjaaja voi toimia monella eri tapaa terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä.

Kurssi sisältää 10 lähipäivää ja omaa harjoittelua. Aikataulut voidaan sopia kurssilaisten kesken ensimmäisellä kerralla. Kurssipäivä esim. lauantaisin klo:10-16.

Kurssi alkaa loka-marraskuussa! Ilmoittaudu mukaan!

Ohjaajakoulutus, 4 op : 

Shindon teoria 0,5 op. (14 h),

Rentoutusharjoitukset 0,5 op. (14 h)

Meridiaanivenytykset 2 op ( 56 h/ lähiopetus 23 h, oma harjoittelu 33 h),

Hoitotekniikat 1 op. ( 28 h/ lähiopetus 18 h, oma harjoittelu 10h)

Kurssi päättyy näyttökokeeseen. Shindo- yhdistys myöntää todistuksen kurssin suorittamisesta, todistusmaksu 200 € maksetaan suoraan yhdistykselle.

1390 € sis. alv.24%, kurssi voidaan maksaa osissa sopimuksen mukaan.